На 15 и 16 март в България е обявен Национален траур по

...
На 15 и 16 март в България е обявен Национален траур по
Коментари Харесай

България потъна в двудневен траур: Прощаваме се с патриарх Неофит

На 15 и 16 март в България е обявен Национален траур по мотив кончината на патриарх Неофит. Решението бе взето от държавното управление.
От тази заран тленните остатъци на главата на Българската православна черква са изложени за поклонение в храм-паметника " Св. Александър Невски "  в София. В събота в 09:30 ч. там ще бъде отслужена заупокойна света литургия, а опелото ще стартира незабавно след края на литургията.
Опелото ще бъде възглавено от Негово Свесветейшество Вселенския патриарх Вартоломей, който пристига със своя делегация от Истанбул.
С литийно шествие тялото на патриарха ще бъде пренесено от патриаршеската катедрала до митрополитската катедрала " Света Неделя ", където ще бъде положено и надлежно ще се извърши и погребението, оповестиха от Светия синод след изключително съвещание в четвъртък.
Самият дядо Неофит е пожелал неговият финален дом да бъде именно храмът, в който той служеше като Софийски митрополит и където отслужи първата си света литургия като патриарх. От Светия синод са се съобразили с това предпочитание.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР